Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. На території військової частини зводиться православний храм

6 грудня, відбулося урочисте освячення підмуру майбутнього храму, яке здійснив особисто Владика Софроній. за благословенням   митрополита Черкаського і Канівського Софронія на території частини Внутрішніх військ, що дислокована в передмісті Черкас – у с. Хутори – активно зводиться православний храм на честь святого благовірного князя Олександра Невського. Саме у день його пам’яті, Йому співслужили благочинний Черкаського округу протоієрей Сергій Чумак, настоятель храму с. Хутори про ієрей Олег і духовний опікун храму, що знаходиться на території тутешньої зони утримання в’язнів отець Євгеній.
Звертаючись до присутніх – а це були здебільшого самі працівники Внутрішніх військ, що несуть тут свою нелегку службу – Владика наголосив на величезному значенні розбудови святих храмів у нинішніх умовах тотального насадження духовного розбещення суспільства, що, в свою чергу, штовхає незрілих людей на порушення законності й правопорядку.
Владика щиросердно подякував командуванню військової частини за розуміння важливості розпочатої справи та сприяння в будівництві. Зауважимо, що на території самої зони, де за вироком суду перебувають в’язні, вже діє храм на честь святої великомучениці Анастасії Узорешительниці.