Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛТАВА. До  єпархії принесена ікона та частка мощів великомученика і цілителя Пантелеімона

17 грудня, за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира до єпархії була принесена ікона та частка мощів великомученика і цілителя Пантелеімона. Святиню зустрічав у Свято-Макаріївському кафедральному соборі Полтави Високопреосвященніший митрополит Полтавський і Миргородський Филип разом з духовенством міста.
Після зустрічі перед іконою був звершений молебень з читанням акафісту.
Святиня буде знаходитись в Макаріївському соборі до 23 грудня, після чого буде перенесена до храму мучениць Віри, Надії, Любові, а з 27 по 30 грудня святині можна буде вклонитися в храмі мученика Іоанна Воїна.
Частка мощей буде привезена з подвір’я Свято-Пантелеімонівського на Афоні монастиря при храмі святителя Михаїла, першого митрополита Київського, що у Києві (вул. Шовковична, 39/1).
Нагадаємо, що 21 жовтня цього року відбулося офіційне відкриття подвір’я Свято-Пантелеімонівського монастиря на Афоні у столиці України, відкриття очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України ВОЛОДИМИР. У відкритті також взяли участь перші особи держави: Президент Віктор Янукович, Прем’єр-міністр Микола Азаров, голова Верховної Ради Володимир Литвин, члени Уряду та інші посадовці.
У храмі, перед чесною главою та іконою великомученика Пантелеімона Цілителя Блаженніший Владика відправив молебень, перед початком якого вклонився мощам великомученика Пантелеімона. Йому співслужили: керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, єпископ Васильківський Пантелеімон.
Далі була оголошена грамота Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира про відкриття у Києві подвор’я Свято-Пантелеімонівського на Афоні монастиря, після чого Митрополит Володимир вручив її представнику обителі ігумену Макарію.