Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Між Синодальним відділом по роботі з молоддю та Національною організацією скаутів України підписано договір про співпрацю

25 грудня була проведена установча зустріч між головою Синодального відділу УПЦ у справах молоді єпископом Обухівським Іоною, керівництвом ВМГО «Національна організація скаутів України» (НОСУ) та керівництвом ВМГО «Православні скаути України».
Зустріч розпочалася з молебню, який відслужив єпископ Іона. У ході бесіди були обговорені шляхи співпраці між організаціями. Результатом стало підписання договорів про партнерство між скаутськими організаціями та Синодальним відділом УПЦ у справах молоді.
Організація НОСУ, як світська організація, таким чином буде отримувати постійну духовну підтримку від Української Православної Церкви, а православні скаути відтепер стануть структурою Синодального відділу у справах молоді.
Тісна співпраця між православними скаутами та скаутами України вже дала місіонерські та виховні результати, а тепер і священики по всій Україні зможуть долучитися до місіонерства та виховання молоді.