Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Вишгородський і Чорнобильський взяв участь у відкритті виставки авторських різдвяних лялькових композицій «Українське Різдво в Лаврі»

18 грудня, напередодні дня святителя  Миколая Чудотворця, на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкрилась виставка авторських різдвяних лялькових композицій та театральних костюмів до тематичних вистав «Українське Різдво в Лаврі». Захід відбувся за підтримки Міністерства культури України та Українського фонду культури.
Благословив відкриття виставки намісник Святої Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Він висловив слова вдячності організаторам заходу та передав усім присутнім вітання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
«Я дуже вдячний вам за те, що ви не розділяєте, а об’єднуєте Україну. Треба частіше робити такі акції милосердя, треба частіше показувати людям їх історію», — звернувся Владика Павел до авторів виставки – заслужених діячів мистецтв України, засновників громадської організації «Сила Духу» подружжя Даниїли та Романа Лунів.
З вітальним словом до гостей виставки звернувся Генеральний директор Києво-Печерського заповідника Любомир Михайлина. Він повідомив, що в унікальній експозиції представлені понад 100 авторських ляльок у національному святковому вбранні з різдвяною атрибутикою, які представляють усі регіони України.
У відкритті  виставки також взяли участь: заступник міністра культури України Тимофій Кохан, Голова Українського фонду культури Борис Олійник, поет Іван Драч.