Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Архієпископ Бориспільський Антоній провів зібрання Яготинського вікаріатства Київської єпархії

25 грудня у Актовій залі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври (корп. №45) відбулося зібрання духовенства Яготинського вікаріатства Київської єпархії Української Православної Церкви.
З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, зібрання очолив Перший вікарій Київської Митрополії архієпископ Бориспільський Антоній. В зустрічі також взяли участь вікарій Київської Митрополії, керуючий Яготинським вікаріатством архієпископ Яготинський Серафим, глава Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, а також секретар Київської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук.
Відкриваючи зустріч, Перший вікарій Київської Митрополії охарактеризував сучасний стан церковного життя області та оголосив статистичні дані по Київській єпархії станом на 25 грудня 2012 року.
Після цього архієпископ Антоній оголосив розпорядження Його Блаженства від 12 грудня 2012 року по Яготинському вікаріатству Київської єпархії, згідно якого для вдосконалення парафіяльного життя було вирішено утворити в територіальних межах вище вказаного вікаріатства наступні благочиння:
1) Баришівське – благочинний протоієрей Любомир Біляк;
2) Березанське – благочинний ігумен Анастасій (Пономаренко);
3) Згурівське – благочинний протоієрей Олександр Попов;
4) Яготинське – благочинний протоієрей Рустік Романій.
Загальний контроль за виконанням цього розпорядження покладено на Першого вікарія Київської Митрополії.
Насамкінець, Його Високопреосвященство вручив благочинним новоутворених благочинь відповідні Укази, окреслив коло завдань, які священноначалля Української Православної Церкви ставить перед новопризначеними благочинними, а також подякував присутнім за вже проведену роботу та посильний внесок у розвиток духовності на Київщині.