Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Архієпископ Никодим взяв участь у засіданні регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі

12 грудня, в приміщенні прес-центру обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі у області.
Зібрання очолив заступник голови обласної державної адміністрації, голова регіональної комісії з питань захисту суспільної моралі у області Балюрко Віктор Степанович, а також заступник голови обласної ради Михайло Чигир.
На засідання був запрошений керуючий   єпархією   архієпископ Никодим. Владику супроводжував керівник єпархіального відділу релігійної освіти і катехізації, сім’ї та молоді протоієрей Валентин Мороз.
Проблема бездуховності і низького рівня суспільної моралі — це справа не лише тих, хто цю проблему вивчає. Тому, архієпископ Никодим в своєму виступі наголосив на необхідності прояву активної громадянської позиції з боку всієї громади в захисті суспільної моралі.
На засіданні комісії було обговорено стан культурно-духовного життя області, ряд аспектів співпраці релігійних організацій з органами влади та з громадськими організаціями.
Наостанок, спільними зусиллями, було окреслено шляхи подальшої співпраці в утвердженні високих морально-етичних цінностей та надано практичні рекомендації, які будуть корисні у подальшій співпраці у сфері відносин Церкви і держави.