Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЖИТОМИР. Друге народження храму у Новій Котельні!

10 листопада, у с. Нова Котельня, Андрушівського району, відбулася радісна та пам’ятна подія — освячення відновленого Свято-Покровського храму.
Жителі селища із сльозами на очах згадують той печальний день, 31 липня, коли під час грози у купол древнього храму попала блискавка. Дерев’яна церква загорілася. Божою милістю та заступництвом Пресвятої Богородиці святиню вдалося врятувати, проте постраждали дерев’яні стіни та внутрішнє оздоблення, металевий каркас та залишки конструкції провалились всередину храму.
Прихожани розповідають, що першим, хто побачив пожежу та кинувся рятувати церкву був настоятель, протоієрей Миколай Драпак. Пожежу гасили на протязі 4 годин. Храм вдалося врятувати, а от купол – ні, пожежа зробила свою справу. Парафіяни, разом із своїм настоятелем приклали чимало зусиль по відновленню та реставрації головного куполу храму, а також загального благоустрою церкви всередині та зовні. І ось настав момент коли святиня знову засяяла у всій своїй красі та благодаті як і раніше.
Святковий чин освячення та урочисту Божественну Літургію очолив керуючий єпархією — архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим. Його Високопреосвященству співслужили: благочинний Андрушівського округу, прот. Миколай Гаврилів, настоятель Покровського храму прот. Миколай Драпак та духовенство благочиння. Молитовно прикрасив Богослужіння приходський хор.
По завершені Святої Євхаристії був відслужений подячний молебень, після чого Владика Никодим звернувся до вірян із настановчою проповіддю. Благодійників храму правлячий Архієрей нагородив орденами та почесними грамотами Української Православної Церкви.
Цього ж дня Житомирський Архіпастир звершив чин освячення надкупольного Хреста для лікарняного храму на честь святого Агапіта Печерського, котрий будується на території Андрушівської районної лікарні.
Після урочистого освячення Владика привітав духовенство та присутніх вірян із торжественною подією та побажав скорішого завершення будівництва храму.