Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон взяв участь у Міжнародному саміті з проблем захисту прав національних меншин

2 жовтня у столичному Національному палаці мистецтв «Україна» відкрився Міжнародний саміт з проблем захисту прав національних меншин «Досвід України для світу».
Захід організовано за ініціативою Інституту прав людини і запобігання екстремізму та ксенофобії (ІПЛЕКС) та за підтримки Кабінету Міністрів України. Подія приурочена до 20-річчя ухвалення Генеральною Асамблеєю ООН «Декларації про права осіб, що належать до національних або етнічних, релігійних і мовних меншин».
У конференції беруть участь керівники центральних органів виконавчої влади України, представники ООН, ПАРЕ, ОБСЄ, дипломатичних місій країн – етнічних батьківщин національних меншин України, провідні експерти, представники громадських організацій національних меншин та глави релігійних організацій України, діячі культури і науки, мистецтва, представники провідних мас-медіа.
З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира участь у саміті взяв митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, який оголосив присутнім вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви.
Також на форум були запрошені представники духовенства Київської єпархії.