Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального військового відділу провів робочу нараду на місці відродження храму на честь Архангела Михаїла на території Окремого Президентського полку Міністерства оборони України

28 вересня голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Білоцерківський і Богуславський Августин провів робочу нараду на місці відродження храму на честь Архангела Михаїла на території Окремого Президентського полку Міністерства оборони України.
В нараді взяли участь перший заступник начальника Головного управління виховної та соціально-психологічної роботи Збройних Сил України генерал-майор Іван Чубенко, начальник відділу Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України Олександр Щербінін, настоятель храму архімандрит Лука (Винарчук), секретар Військового відділу Кулакевич В.С., радник голови відділу Валігурський Ю.О. та командування полку.
Учасники оглянули храм після завершення внутрішніх реставраційних робіт та визначили завдання з підготовки до свята освячення храму. Планується, що освячення відбудеться протягом місяця за участю Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, Президента України та вищого військового керівництва держави.

ДОВІДКА: Храм на честь Архангела Михаїла був побудований на початку ХХ століття за заповітом та на кошти відомого Київського мецената Дехтярьова. В радянські часи святиня була осквернена та переобладнана під караульне приміщення військового училища. В роки незалежності, з відродженням духовності в українському війську, було прийнято рішення про відродження святині. Відродження храму стало можливим завдяки підтримці керівництва Міністерства оборони України та Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира.