Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

РІВНЕ. Освячено місце під будівництво храму

Керуючий єпархією архієпископ Рівненський і Острозький Варфоломій 15 червня, у день пам’яті святителя Никифора, патріарха Константинопольського, прибув до скита праведної Анни, що в с. Онишківці, де на монастирському погості звершив Божественну Літургію. Архієпископу Варфоломію співслужило монастирське духовенство та духовенство Дубенського району.
По завершенні Божественної Літургії архієпископ Варфоломій очолив хресний хід до місця будівництва нового монастирського храму Всіх святих, де після звершення певного молитовного чину освятив хрест на місці будівництва. Владика Варфоломій звернувся зі словом повчання до всіх, хто брав участь у паломницькому хресному ході, та тих, хто прибув на молитву зранку. Настоятелька монастиря ігуменя Михаїла сердечно дякувала Владиці, духовенству та паломникам і виразила надію, що з Божою допомогою будівництво нового храму буде розпочато в найближчий час.
В урочистостях взяв участь Голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич, який привітав усіх з початком доброї справи і обіцяв своє сприяння.
На завершення всі богомольці підходили і цілували новоспоруджений і освячений хрест, а Архієпископ Варфоломій окропляв усіх святою водою.