Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ПОЛЬЩА. Голова ВЗЦЗ УПЦ відвідав Польську Православну Церкву

З 23 по 26 червня голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан на запрошення Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви перебував із візитом у Польщі.
24 червня, архієпископ Митрофан взяв участь в урочистій Божественній літургії, яку очолили Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва та Предстоятель Православної Церкви Чеських земель і Словаччини Блаженніший Митрополит Христофор у співслужінні архієреїв та священства Польщі й України, привітавши Першосвятителів від імені Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Після богослужіння у Спасо-Преображенському кафедральному соборі м. Любліна відбулося прославлення в лику святих преподобного Серафима, Харківського сповідника. Далі архієреї відвідали меморіал — колишній гітлерівський концтабір «Майданек» в Любліні, де поклали квіти та звершили заупокійну літію.
Наступного дня, у день пам’яті преподобного Онуфрія Великого, голова ВЗЦЗ УПЦ співслужив Предстоятелям згаданих Православних Церков за Божественною літургією в Яблочинському Онуфріївському чоловічому монастирі.
У рамках візиту владика Митрофан прибув до м. Ченстохова, де вклонився чудотворній іконі Божої Матері «Ченстоховська» та відвідав православну парафію на її честь, а також парафію на честь Успіння Пресвятої Богородиці в м. Краків.