Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Предстоятель УПЦ привітав митрополита Лазаря з річницею прибуття на Кримську кафедру і удостоїв ордена Святителя Луки Кримського

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ
ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ ЛАЗАРЮ
МИТРОПОЛИТУ СІМФЕРОПОЛЬСЬКОМУ І КРИМСЬКОМУ

Ваше Високопреосвященство!
Сьогодні виповнюється знаменна дата в історії Кримської єпархії і всієї Української Православної Церкви — двадцять років тому Вам було визначено нести архіпастирський послух на Кримській кафедрі.
Нині, благословенням Божим та Вашими старанними трудами, Кримська єпархія благоденствує і розвивається. Впродовж останніх двадцяти років було відроджено й побудовано десятки храмів і святих обителей. Керована Вами Кримська єпархія плідно звершує духовну місію серед молоді, бере активну участь у соціальних програмах Української Православної Церкви з оздоровлення дітей і молоді на південному узбережжі Криму. І ви, Ваше Високопреосвященство, являєте собою гідний приклад доброго християнина й архіпастиря Церкви Христової.
Ваша освіченість, мудрість та сумлінні архіпастирські труди були достойно відзначені Нами високою церковною нагородою — правом носіння другої панагії, та введенням Вас, як очільника Кримської кафедри, до складу постійних членів Священного Синоду Української Православної Церкви.
Завдяки Вашій виваженості у міжконфесійних відносинах, наразі зберігається толерантне та доброзичливе відношення між всіма конфесіями, що представлені на Кримському півострові.
У день 20-річчя Вашого архіпастирського служіння на Кримській кафедрі, дозвольте висловити Вам, дорогий Владико, слова щирої подяки за Ваші сумлінні труди на ниві Христовій. Нехай Всемилостивий Господь і надалі укріпляє Вас, дарує здоров’я та наснагу для подальших трудів на славу Святої Церкви.
З любов’ю у Христі,
+ВОЛОДИМИР
МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ
ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ