Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

КИЇВ. Голова Синодального військового відділу провів робочу нараду на місці відродження Свято-Михайлівського храму на території Президентського полку Міністерства оборони України

5 липня, голова Синодального відділу УПЦ по взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин провів робочу нараду на місці відродження храму на честь Архангела Михаїла на території Президентського полку Міністерства оборони України.
В нараді взяли участь директор Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони УкраїниБ.П. Андресюк , начальник відділу департаменту О.М.Щербінін , настоятель храму архімандрит Лука (Винарчук), секретар військового відділу В.С.Кулакевич , радник голови відділу Ю.О.Валігурський та представники організації генерального підрядника виконання робіт.
Учасники обговорили питання щодо виконання плану-графіку роботи та визначили конкретний термін завершення внутрішніх реставраційних робіт. Також було обговорене питання підготовки до свята освячення храму, якого з нетерпінням очікують всі віруючі військовослужбовці військової частини.
Храм на честь Архангела Михаїла був зведений на початку ХХ ст. за заповітом та на кошти відомого київського мецената М.Дегтярьова. За радянських часів спаплюжену святиню переобладнали під караульне приміщення військового училища. В роки незалежності, з початком відродження духовності в українському війську, було прийнято рішення про відродження святині. Відбудова храму стала можливою завдяки підтримці керівництва Міністерства оборони України та Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.