Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.05.2012. СЕВАСТОПОЛЬ. Єпископ Обухівський Іона провів презентацію православних журналів на флагмані Військово-Морських Сил України

19 травня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, у Севастополі розпочався фестиваль православних журналів «Сімейні читання». У перший день фестивалю керівник проекту голова Синодального відділу УПЦ у справах молоді, вікарій Київської Митрополії єпископ Обухівський Іона провів презентацію видань-учасників форуму на флагмані Військово-Морських Сил України фрегаті «Гетьман Сагайдачний».
«Сімейні читання» — фестиваль-презентація, започаткований для популяризації православних журналів серед широких читацьких верств. Засновниками фестивалю, який проводиться у великих містах України, виступили редакції журналу для молоді «Отрок.ua» та сімейного журналу «Фамілія» за інформаційної підтримки Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.
Перші «Сімейні читання» відбулися 19 лютого 2012 року у Вінниці, з благословення митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона. Другий форум проходить у Кримській єпархії, з благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря та за активного сприяння благочинного Севастопольського благочиння протоієрея Сергія Халюти.
19 травня представники редакцій журналів-учасників фестивалю — «Отрок.ua», «Фамілія», «Фома в Україні» (Київ), «Капельки» (Харків), «Лоза», «Лесенка» (Бердянськ) — відвідали з презентацією видань фрегат «Гетьман Сагайдачний», де мали зустріч із особовим складом судна. Для гостей було проведено екскурсію кораблем. Головні редактори розповіли військовослужбовцям про свої видання, усім членам екіпажу було роздано екземпляри православних видань.
Єпископ Іона привітав військовослужбовців із святом Пасхи і розповів про роботу, яка ведеться Українською Православною Церквою у медіасфері. Під час відвідання судна було досягнуто домовленість про передачу до бібліотек кораблів нових номерів журналу «Отрок.ua» як російською, так і українською мовами.
20 травня розпочався другий етап фестивалю «Сімейні читання» — презентація православних журналів у Будинку Москви в Севастополі, у рамках якої заплановані зустріч із авторами видань, виставка журналів під відкритим небом на Приморському бульварі тощо.