Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.05.2012. КИЇВ. Архієпископ Львівський і Галицький Августин освятив накупольний хрест для храму на честь Архістратига Михаїла

18 травня, за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира на території Президентського полку голова Синодального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України архієпископ Львівський і Галицький Августин освятив накупольний хрест для храму, що відроджується, на честь Архістратига Михаїла.
На богослужінні був присутній командуючий Сухопутними військами Збройних Сил України генерал-полковник Воробйов Геннадій Петрович, командування Сухопутними військами України. Із почесних гостей молився за освяченням народний депутат України Болдирєв Юрій Олександрович.
Владиці співслужили: настоятель храму архімандрит Лука (Вакарчук), голова Синодального відділу у справах пастирської опіки пенітенціарної системи протоієрей Віктор Яценко та головний військовий священик Київського гарнізону ЗСУ протоієрей Василій Стецяк.
Після молебню владика звернувся до присутніх з повчанням, у якому висловив подяку командуванню Сухопутних військ та Президентського полку за розуміння і допомогу у відродженні святого храму.
Далі освячений хрест було встановлено на купол храму.