Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

18.05.2012. СЕВАСТОПОЛЬ. Голову Синодального відділу УПЦ по роботі з молоддю єпископа Обухівського Іону та інформаційні проекти молодіжного відділу відзначено як лауреатів V Фестивалю ЗМІ православних

16 травня, під час другого дня роботи ІІІ Всеукраїнської конференції голів і представників єпархіальних молодіжних відділів, що з благословення Блаженнішого Митрополита Володимира проводиться Синодальним відділом УПЦ по роботі з молоддю в м. Балаклава Сімферопольської єпархії, голову Синодального молодіжного відділу єпископа Іону та медіапроекти відділу було нагороджено дипломами лауреатів V Фестивалю ЗМІ православних.
На презентації медіа-проектів, що проходила в рамках ФестЗМІ, було представлено зокрема новостворений сайт Синодального молодіжного відділу УПЦ http://sinod-molodost.in.ua та відновлення виходу журналу для молоді «Отрок.ua» двома мовами — російською та українською. Для популяризації та інформаційного забезпечення синодального сайту редакція оголосила конкурс серед єпархіальних молодіжних відділів на найкраще та найповніше висвітлення молодіжної роботи. За підсумками конкурсу було визначено переможців. Конкурс дозволив залучити до активної співпраці представників молодіжних відділів у регіонах, а сайт отримав не лише повноцінне тематичне наповнення, а й збільшення читацької аудиторії, що є актуальним для новоствореного інтернет-ресурсу.
За рішенням журі фестивалю, Синодальний відділ УПЦ по роботі з молоддю став лауреатом і отримав відзнаку ювілейного V Фестивалю ЗМІ православних «За креативність і творчий підхід у створенні сайтуhttp://sinod-molodost.in.ua». Редакція журналу «Отрок.ua», який віднедавна є офіційним друкованим органом Синодального молодіжного відділу, отримав відзнаку «За відродження друкованої україномовної версії видання».
Також дипломом лауреата було відзначено заступника голови Синодального молодіжного відділу з культури і спорту, директора Міжнародного кінофестивалю «Покров» протоієрея Олександра Акулова «За активне сприяння налагодженню співпраці загальноцерковних інформаційних проектів».
Ще один інформаційний проект, керівництво яким здійснює єпископ Іона, — фестиваль «Сімейні читання» — отримав диплом лауреата «За ініціативу у популяризації православних сімейних журналів».
Рішенням журі Фестивалю голову Синодального молодіжного відділу УПЦ, намісника Київського Свято-Троїцького Іонинського монастиря, вікарія Київської Митрополії єпископа Обухівського Іону було окремо відзначено «За невтомну працю на ниві розвитку православних ЗМІ».