Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.05.2012. КИЇВ. У день пам’яті преподобного Феодосія Печерського Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію

16 травня, у день пам’яті одного з засновників Святої Успенської Києво-Печерської Лаври — преподобного Феодосія Печерського, Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну літургію у Трапезному храмі в ім’я преподобних Антонія та Феодосія Печерських.
Його Блаженству співслужили — намісник Лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, керуючий справами УПЦ архієпископ Бориспільський Антоній, голова ВЗЦЗ УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр; архієпископ Городницький Олександр, єпископи: Ніжинський і Прилуцький Іриней, Макарівський Іларій та Васильківський Пантелеімон, а також насельники обителі у священному сані.
За богослужінням Блаженніший Владика вручив богослужбові нагороди — насельник Лаври архімандрит Ієремія (Жданов) був нагороджений правом носіння другого хреста, а настоятель столичної Свято-Варварівської парафії протоієрей Василій Озимчук — правом носіння хреста з прикрасами.
Після відправи Архіпастир привітав богомольців із днем пам’яті преподобного Феодосія Печерського та побажав, щоби за молитвами угодників Божих Господь прощав людські немочі, допомагав творити добрі справи та молитися за ближніх.
Після Літургії був звершений хресний хід з іконою преподобного Феодосія до території Дальніх печер.