Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

10.05.2012. КРИВИЙ РІГ. У селі Лошкарівка відбулося перезахоронення 33-х солдатів загиблих у роки Великої Вітчизняної Війни

В травневі дні український народ як і весь цивілізований світ відзначає 67 річницю перемоги над Німецьким фашизмом. Ми відзначаємо знамениту перемогу добра над злом – миру над війною . Дуже дорогою ціною далася ця перемога і значення її не можна перебільшити.
5 травня у селі Лошкарівка Нікопольського району Дніпропетровської області відбулося перезахоронення 33-х солдатів які загинули у роки Великої Вітчизняної Війни, знайдених на території цього села, з яких 32 невідомих і один сімнадцятирічний юнак Соплян В.І., який э уроженцем Харківськоъ області Барвінківського району села Катеринівка (дані були знайдено біля його останків на маленькому дзеркалі), також було знайдено велику кількість зброї, яка була передана у музей с. Лошкарівка. На панахиді яку очолив благочинний Нікопольського району протоієрей Володимир Качан, з духовенством району молилися заступник голови облради Шибко А.Ф., голова райадміністрації Воронов С.П., Голова райради Матюк М.С., голова Нікопольської районної ради Ветеранів Самусь В.В., голова правління профспілки Дніпропетровської обласної громадської організації «Рубіж-Дніпро» Боняк В.В. голова сільської ради села Лошкарівка Ковтун Л.В. Протоієрей Володимир зазначив що свята Православна церква молиться за упокій душ усіх тих, хто загинув у роки Великої Вітчизняної Війни і про Божу допомогу тим які були учасниками тих страшних подій.