Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.05.2012. ЧЕРКАСИ. Єпархія простилася з отцем Віктором Кошелєвим

20 квітня, сумна звістка облетіла всю нашу єпархію: передчасно пішов з життя один з найповажніших кліриків Черкащини митрофорний протоієрей Віктор Кошелєв. Його серце зупинилося, не витримавши хвороби, на яку тривалий час хворів отець Віктор, цілком віддаючи себе служінню Православній Матері-Церкві. Через неміч останнім часом він опікувався духовним вихованням воїнів, що служать у військовому навчальному центрі Оршанець, що поблизу Черкас, а також виконував священицький послух у кафедральному соборі.
Парафіянам спочилий батюшка запам’ятався як милосердний, глибоко духовний, справедливий пастир, чиї поради й настанови допомогли багатьом людям навернутися до віри, християнського благочестя, позбавитися духовних страждань і пороків.
Прощання з отцем Віктором відбулося в суботу 28 квітня в кафедральному Михайло-Архангельському соборі. Проститися зі спочилим кліриком прийшли близько 20 його собратів-священиків, багато вдячних парафіян, а очолив чин поховання Високопреосвященніший Митрополит Черкаський і Канівський Софроній. У своєму архіпастирському слові Владика підкреслив високі християнські чесноти покійного отця Віктора, його надзвичайну інтелігентність, культуру, вміння знаходити спільну мову з багатьма людьми, водночас залишаючись принциповим у всьому, що стосується чистоти православної віри й пастирського служіння, якому отець Віктор віддав значну частину свого життя і мав сан митрофорного протоієрея.
Поховано отця Віктора в селі Мліїв Городищенського району.