Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.05.2012. БІЛА ЦЕРКВА. Єпископ Никодим молитовно відзначив день Небесного Покровителя

29 квітня, у неділю 3-тю після Пасхи, жінок-мироносиць та праведних Іосифа і Никодима у Спасо-Преображенському кафедральному соборі міста відбулося святкове богослужіння. Богослужіння очолив настоятель собору, єпископ Рокитнянський Никодим, вікарій Білоцерківської єпархії. Цього дня єпископ Никодим відзначив день свого Небесного Покровителя.
За Божественною літургією єпископу Никодиму співслужили клірики Білоцерківської та Київської єпархій.
Після завершення літургії навколо собору було звершено Хресну ходу.
У вітальному слові владика Никодим поздоровив усіх жінок з неділею святих жінок-мироносиць, побажавши їм такої ж вірності, мужності та любові до Бога та своєї сім’ї, яку проявили святі мироносиці до Христа. Архієрей склав подяку духовенству та віруючому народу за спільну молитву та розділену радість свята.
Вітальне слово імениннику, від імені духовенства єпархії, сказав благочинний Рокитнянського округу протоієрей Олександр Тарасюк. Від імені викладацького корпусу Київських духовних шкіл привітальне слово єпископу Никодиму виголосив професор КДАіС Михалко Іван Юрійович. Свої вітання архієрею піднесли також прихожани Спасо-Преображенського кафедрального собору.