Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Митрополит Софроній на батьківщині Героя Радянського Союзу, генерала авіації Івана Степаненка освятив місце під будівництво храму

27 травня, митрополит Черкаський і Канівський Софроній освятив місце, де вже розпочалося будівництво Покровського храму – унікального за своєю архітектурою, дерев’яного, яких на Черкащині не надто багато. Будівництво здійснює бригада із Закарпаття, яка привезла з собою весь необхідний будівельний матеріал і обіцяє поставити храм, як кажуть, «під ключ» вже до осені.
Як зазначив у своєму слові Владика Софроній, звертаючись до присутніх, справедливість прийшла і до цієї глибинки, адже той храм, що тут колись стояв, знищений, як і багато інших, за наказом атеїстичної влади, до того ж не в 30-ті, а вже в 60-ті роки, під час так званої «хрущовської відлиги».
Враховуючи те, що майбутній храм буде цілком дерев’яний, освячення його основи передбачає нанесення хрестообразних зарубок сокирою. Це зробив особисто Владика Софроній, після чого освятив усіх, хто стояв біля підмуру, свяченою водою.