Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній привітав ректора, професорсько-викладацький склад та курсантів НАДПСУ з професійним святом

У День прикордонника митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній привітав ректора, професорсько-викладацький склад та курсантів НАДПСУ міста Хмельницького.


У вітальній адресі архіпастиря зазначалось:
Вельмишановний Валеріє Вікторовичу!
Від імені духовенства та віруючих Хмельницької єпархії Української Православної Церкви і від себе особисто сердечно вітаю Вас, а у Вашій особі професорсько-викладацький склад та курсантів Національної Академії Державної Прикордонної служби імені Богдана Хмельницького з Днем прикордонника!
За роки нашої співпраці у важливій справі духовної опіки та виховання майбутніх захисників Вітчизняних кордонів і Вашої служби на посаді ректора Національної Академії Державної Прикордонної служби України сформувалися добрі та корисні традиції у навчанні і духовній опіці курсантів: навчальний заклад регулярно відвідують священнослужителі Української Православної Церкви, ведуться факультативні курси з предмету «Основи християнської мораіі», на свято Водохреща кожного року освячуються приміщення навчальних корпусів та казарми, благословляється святкова трапеза на Великдень, на території Вашого спеціалізованого навчального закладу була побудована каплиця, тощо.
Це вселяє оптимізм, адже дає надію на те, що сьогоднішні курсанти, що знаходяться під Вашою батьківською опікою, завтра принесуть користь Державі!
Я впевнений, що цей факт привносить мир і у Вашу душу, вселяючи усвідомлення, що праця не є даремною, але посіяне у серця молоді зерно доброго, світлого й чистого приноситиме плід сторицею протягом усього життя!
Тож, бажаю Вам миру й злагоди, здоров ‘я та щастя, а також: успіхів у службі! Нехай Всемилостивий Господь благословляє усі Ваші добрі справи та починання.
+ АНТОНІЙ,
МИТРОПОЛИТ
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ І СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКИЙ