Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

ЧЕРКАСИ. Владика Софроній благословив прикордонників на ратну службу й освятив пам’ятник на честь захисників державних кордонів

25 травня, в міському парку Перемоги було особливо велелюдно: тут вишукався особовий склад Оршанецького учбово-навчального центру Прикордонних військ України, щоб привести до Присяги молодих курсантів і відправити на службу тих, хто вже закінчив навчання. Подібні урочисті заходи є не лише надзвичайно урочистими, піднесеними, але не менш зворушливими. Поруч із молодими захисниками рідних кордонів стояли сивочолі ветерани, батьки, рідні та друзі тих, хто надів зелений кашкет прикордонника.
Привітати воїнів зі знаменною подією прибули заступник голови обласної державної адміністрації Олексій Головко, заступник голови обласної Ради, ветеран Прикордонних військ Василь Касян, директор Департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України, генерал-полковник Михайло Коваль та інші почесні гості, котрі, звертаючись до прикордонників, говорили про високе значення їхньої нелегкої служби, необхідність збереження та примноження славетних бойових традицій.
По завершенні церемонії прийняття Присяги й прощання з бойовим Прапором військової частини відбулося урочисте відкриття й освячення пам’ятника на честь захисників кордонів рідної землі всіх поколінь. Невипадково символом мужності тих, хто від часів Київської Русі стояв і стоїть на варті кордонів, став славетний Ілля Муромець – зовсім не казкова, а цілком реальна історична особистість, яка прославлена у сонмі Києво-Печерських святих.
Чин освячення здійснив особисто митрополит Черкаський і Канівський Софроній, який звернувся до присутніх воїнів і гостей з архіпастирським словом і благословенням.