Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

МУКАЧЕВО. В селі Тибава Свялявського району освячено новий престол

27-го травня, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор звершив освячення нового святого преостолу в храмі на честь великомученика Георгія в селі Тибава Свалявського благочиння.
Діти недільної школи цього приходу з великою кількістю квітів коло храму зустріли свого архіпастиря.
Перед початком Божественної літургії владика з духовенством Свалявського благочиння звершив освячення престолу, в який були вложені мощі святого мученика Максима.
Згідно древньої традиції, Божественна літургія здійснюється на престолі, у який вкладуються мощі святих мучеників, подібно древнім християнам, які служили Божественну літургію на гробах тих, хто життя своє віддав за віру Христову.
Ця традиція збереглася і до сьогодення. Після чину освячення розпочалася Божественна літургія на якій співав місцевий хор та діти — вихованці недільної школи.
Настоятель храму протоієрей Віктор Місо розповів архієрею про життя приходу. В свою чергу владика Феодор привітав настоятеля з ювілеєм – 30-ти річчям та з історичною подією в цьому святому храмі.
Також владика подякував дітям, які у великій кількості зібрались в храм, щоб розділити духовну радість зі своїм духівником.