Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.04.2012.КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Напередодні річниці аварії на Чорнобильській АЕС для

22 квітня, в Неділю Антипасхи, за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій відвідав зону радіаційного відчуження Чорнобильської АЕС, яка територіально входить до складу Броварського вікаріатства Київської єпархії.
У Покровському храмі селища Поліського, колишнього районного центру, владика в співслужінні духовенства звершив Божественну літургію для жителів зони відчуження — «самоселів», які не захотіли покинути рідні місця після Чорнобильської трагедії.
Після закінчення Літургії єпископ Феодосій звершив панихиду по покійних на Поліському кладовищі, спілкувався з місцевими жителями і виселенцями, що приїхали цього дня в рідні місця.
Для «самоселів» в Покровському храмі Поліського кілька разів на рік духовенством Броварського вікаріатства звершуються богослужіння, а в недільні дні жителі зони можуть добиратися до розташованих недалеко храмів в Рагівці, Красятичах, Термахівці. Взагалі ж в Поліському районі, найбільш постраждалому від аварії на Чорнобильській АЕС, діють чотири храми Української Православної Церкви.