Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

20.04.2012. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Єпископ Іларій освятив новозбудований храм у селищі Клавдієве

18 квітня, за благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України єпископ Макарівський Іларій освятив храм на честь Успіння Пресвятої Богородиці у смт Клавдієве Бородянського району Київської області.
За традицією, у новоосвяченому храмі була звершена Божественна літургія, за якою владиці співслужили: благочинний Бородянського церковного округу протоієрей Віктор Талько, настоятель храму протоієрей Роман Карпека, духовенство благочиння.
По завершенні богослужіння, вітаючи настоятеля та його парафію, єпископ Іларій передав благословення Блаженнішого Митрополита Володимира і вручив благодійникам парафії церковні нагороди.
Після відправи владика освятив дитячий майданчик на території храму.
За столітню історію Клавдіївська парафія зазнала декількох періодів розквіту та руйнувань. Перша церква будувалася за допомогою нащадків колись могутнього роду князів Трубецьких і була освячена на честь Успіння Божої Матері. Це була невеличка церква. Тому невдовзі, у 1913 р., було збудовано і освячено новий храм. При церкві був відкритий клас церковно-парафіяльної школи. Але в 1923 році більшовицька влада церкву закрила, а приміщення повністю передала школі.
У період з 30-х до 60-х років кілька разів церква відкривалася. На початку 60-х років, на хвилі хрущовської атеїстичної навали, церкву знову було закрито.
Відновилась православна громада в селищі тільки у 1990 році. 1994 року було освячено невеликий храм. У той час був закладений фундамент майбутнього великого храму.
Освячений храм є першим типовим храмом у селищі. Споруда мурована п’ятикупольна.