Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.04.2012. ЛІВІЯ. Православний священик зустрівся з українськими заручниками

Співробітнику Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви протоієрею Захарію Керстюку, який перебуває з духовною місією в Лівії, 17 квітня вдалося зустрітися з українськими заручниками, які вже близько восьми місяців утримуються в полоні лівійськими повстанцями. Окрім наших співвітчизників, яких більше двадцяти, в полоні також утримуються два громадяни Росії та три громадяни Білорусі.
Отець Захарій привітав всіх заручників зі Світлим Христовим Воскресінням — Пасхою, подарував кожному по іконці, молитвослову і крашанці, а також передав їм духовну літературу. Священик поспілкувався з кожним з них, підтримав і підбадьорив, переконуючи не падати духом, молитися і надіятися на краще.
Замість домовленої однієї години, зустріч тривала більше двох годин. Українцям також вдалося коротко поспілкуватися з рідними за допомогою мобільного телефону священика.
На зустрічі також був присутній Посол України в Лівії М. В. Нагорний, а також Посол Білорусі в цій країні А. О. Степусь. За словами самих заручників, напередодні приїзду священика їм покращили умови перебування та харчування.
Нагадаємо, що в кінці серпня 2011 року згадана група українців, росіян та білорусів була захоплена повстанцями в розпал боїв за Тріполі. Їх звинувачують в тому, що вони ремонтували військову техніку для колишнього лідера цієї країни Муаммара Каддафі. Заручники свою вину відкидають.
Після повернення священика на Батьківщину Відділ зовнішніх церковних зв’язків УПЦ планує зв’язатись з рідними заручників, щоб детальніше розповісти їм про становище їхніх близьких.