Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.04.2012. КИЇВ. Керівництво Держтехногенбезпеки України зустрілося з представниками основних конфесій держави

5 квітня у конференц-залі Державної інспекції техногенної безпеки України відбулася нарада «Забезпечення пожежної безпеки культових установ. Безпека людини — наша спільна мета», організована Держтехногенбезпеки України за участю представників основних релігійних конфесій держави. З боку представників влади були присутні Михайло Байтала — директор Департаменту пожежної безпеки, Василь Ковалишин — начальник УНДІЦЗ, Володимир Городецький — заступник голови Громадської ради при Держтехногенбезпеки, інші посадові особи.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Українську Православну Церкву на цій зустрічі представляв вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій, голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів.
У вступному слові Михайло Байтала звернувся до представників релігійних організацій з подякою, що вони знайшли час для участі в нараді та інформацією про стан з пожежами і загибеллю на них у державі. Зі свого боку, представники релігійних організацій озвучили шляхи вирішення проблем щодо забезпечення пожежної безпеки храмів. Також було обговорено шляхи співпраці та взаємодії релігійних конфесій та Державної інспекції техногенної безпеки України. Одностайною була думка про доцільність та необхідність проведення таких нарад і в майбутньому, адже саме за столом перемовин досягається спільна мета — безпека громадян.