Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.03.2012. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Священнослужителі вшанували визволителів міста

25 березня 1944 року військами І-ого Українського фронту місто Проскурів (зараз Хмельницький) було визволене від фашистських загарбників. З народної пам’яті ніколи не зітреться безсмертний подвиг солдатів, партизанів-підпільників, героїв тилу, відвага й мужність воїнів-визволителів, які завоювали для наступних поколінь мир і свободу.
Сьогодні, 25 березня 2012 року, в день відзначення 68-ї річниці визволення міста Хмельницького відбулася церемонія покладання вінків і квітів до пам’ятників та обелісків на Військовому кладовищі, біля Вічного вогню та Меморіалі Слави.
У заході з благословення Високопреосвященнішого Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія, взяв участь клірик Свято-Покровського кафедрального собору м. Хмельницького протоієрей Петро Задвірний.
Поклонитися святій пам’яті безсмертного подвигу солдатів, та покласти квіти до пам’ятників і обелісків також прийшли керівництво області та міста, ветерани Великої Вітчизняної війни, депутати обласної та міської рад, представники місцевих осередків політичних партій та громадських організацій, керівники підприємств, установ і організацій міста й області, мешканці обласного центру.
У хвилині мовчання учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг в жорстоких боях, визволяючи рідну хмельницьку землю від фашизму.