Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.03.2012. РІВНЕ. У єпархії проходить сповідь духовенства

Щорічно в дні Великого посту духовенство Рівненської єпархії приступає до таїнства святої Сповіді.
За благословенням архієпископа Рівненського і Острозького Варфоломія сповідь духовенства Рівненської єпархії проходить по благочинних єпархії.
19 березня, в день пам’яті 42 мучеників в Амореї, архієпископ Варфоломій прибув до Свято-Миколаївського храму м. Корець, де очолив Божественну Літургію Раніше освячених Дарів, за якою говіло духовенство Корецького благочиння. Традиційно після завершення богослужіння владика Варфоломій проводить збори духовенства. Цьогорічні збори духовенства проходили з участю церковних старост та касирів.
Правлячий архієрей розповів про стан церковного життя в Українській Православній Церкві та зокрема в Рівненській єпархії, звернув увагу на деякі проблеми церковного сьогодення та відповів на питання священнослужителів.
Звершенням богослужіння в Свято-Миколаївському храмі м. Корець розпочалась сповідь духовенства Рівненської єпархії, яка в цьому році буде проходити в такому порядку:
21 березня. Пам’ять преподобного Феофілакта — Острозьке благочиння; сповідь проходитиме в Свято-Богоявленському кафедральному соборі м.Острог.
23 березня. Пам’ять святого мученика Кодрата — Здолбунівське благочиння; сповідь проходитиме в Різдво-Богородичному храмі смт Мізоч.
26 березня. Пам’ять святителя Нікифора — Гощанське благочиння; сповідь проходитиме в Михайлівському храмі Свято-Покровського жі­ночого монастиря смт Гоща.
27 березня. Пам’ять святого мученика Агапія — Перше і Друге Дубенські благочиння; сповідь проходитиме в Георгіївському храмі міста Дубно.
29 березня. Пам’ять святого мученика Савіна — Радивилівське благочиння; сповідь проходитиме в Олександро-Невському храмі м. Радивилів.
30 березня. Пам’ять преподобного Олексія, чоловіка Божого — Млинівське благочиння; сповідь проходитиме у Вознесенському храмі Свято-Вознесенського скита Городоцького Свято-Миколаївського жіночого монастиря з смт Млинів.
2 квітня. Пам’ять священномученика Василія — Рівненське благочиння; сповідь проходитиме в Свято-Георгіївському храмі-подвір’ї м. Рівне.
Віримо, що сповідь Духовенства Рівненської єпархії придасть священнослужителям нові сили для достойного продовження своєї пастирської діяльності і дозволить з оновленими духовними силами гідно зустріти Пасху Господню.