Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.01.2012. БАРСЕЛОНА( ІСПАНІЯ). Вікарій Київської Митрополії взяв участь у богословській конференції

За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира і на запрошення громадської релігійно-благодійної організації — Громади святого Егідія вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій з 22 по 28 січня перебував у Іспанії, де брав участь в богословській конференції у Барселоні.
Під час форуму єпископ Феодосій виступив з доповіддю на тему «Єдність і милосердя: відповідь християн на виклики сучасного суспільства». Після закінчення конференції владика мав зустріч з представниками мерії Барселони. Також єпископ Феодосій відвідав благодійний учбовий заклад громади святого Егідія для емігрантів, де спілкувався з учнями.
Під час перебування в Іспанії 23 січня єпископ Феодосій мав зустріч з кардиналом Барселони Луїсом Мартінесом Сістаком. В ході зустрічі обговорювалися питання пастирського опікування української православної діаспори в Іспанії. Після зустрічі, яка пройшла в теплій і доброзичливій атмосфері, єпископ Феодосій та кардинал Луїс Мартінес Сістак обмінялися пам’ятними подарунками.
В поїздці до Іспанії єпископа Броварського Феодосія супроводжували секретар Броварського вікаріатства архімандрит Антоній (Пухкан) та клірик Київської єпархії архімандрит Лазар (Ніколаєв).