Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.01.2012. ПОЛТАВА. З нагоди Дня соборності та свободи України

22 січня у Полтаві відбулися урочистості до Дня Соборності та Свободи.
Саме цього дня 1919-го року на Софіївській Площі в Києві був проголошений Акт возз’єднання Української Народної і Західно-Української Народної Республік. А у 1999-му році відповідним Указом Президента 22 січня проголошено Днем Соборності України. Для історії України це день, коли її народ возз’єднався. В пам’ять про тих, хто не шкодував життя задля злуки, кожного року в різних містах України (не виняток і Полтава) згадують цю дату.
В обласному центрі з нагоди Дня соборності відбулися мітинг та покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку та видатному українському громадському та політичному діячеві, голові Ради міністрів Української Народної Республіки (1919 р.) Борису Мартосу. Участь в урочистому покладанні взяли голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль, заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Марченко, Полтавський міський голова Олександр Мамай, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, працівники Полтавського міськвиконкому, представники громадських організацій, студентська та учнівська молодь.
За благословенням архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа, участь в урочистих заходах взяв секретар єпархії протоієрей Михаїл Волощук.
Цього ж дня численна делегація полтавців на чолі з заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Валерієм Пархоменком та головою Полтавської обласної ради Іваном Момотом взяла участь в урочистостях до Дня Соборності та Свободи за участю Президента України Віктора Януковича у Києві.
Прес-служба Полтавської єпархії