Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.01.2012. КИЇВ. Архієпископ Білогородський Николай освятив місце під будівництво храму на території слідчого ізолятора

17 грудня за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, архієпископ Білогородський Николай відвідав Київський слідчий ізолятор (вул. Дегтярівська, 13), на території якого звершив освячення наріжного каменя, хреста та місця під будівництво храму в ім’я святителя Миколая Чудотворця.
Йому співслужив голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної (тюремної) системи протоієрей Віктор Яценко.
На богослужінні були присутні голова Державної пенітенціарна служби України генерал-майор внутрішньої служби Олександр Лісіцков, перший заступник голови генерал-майор Сергій Сидоренко, представники державних органів влади і працівники СІЗО.
По закінченні освячення владика Николай звернувся до присутніх зі словом настанови, в якому зазначив, що зведення храму є нелегкою справою, але дуже богоугодною, адже будучи храм ми, перш за все, піклуємось про спасіння душ людських.
Після владика привітав усіх із Різдвяними святами та побажав многих літ життя.
Лук’янівська тюрма (тюремний замок) почала працювати з 1863 року. На території в’язниці діяла тюремна церква, яка у радянські часи була переобладнана під камери. У передвоєннї роки тут розташовувалася тюрма ОГПУ НКВС СРСР. У той час у тюрмі перебувало більш як 25 000 в’язнів, багатьох з яких згодом репресували, у тому числі й за віру.
Сайт xram.com.ua