Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

13.01.2012. ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон з хором духовенства відвідує усі благочиння єпархії

Вже стало доброю традицією, що у період Різдвяних святок митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон з хором духовенства відвідує усі благочиння єпархії, щоб привітати священиків і паству зі святом та заспівати традиційні різдвяні колядки. На ці святкові концерти, які відбуваються у головних храмах районних центрів та будинках культури, збираються священики, керівники місцевої влади, мешканці міст і навколишніх сел.
Різдвяні концерти мають не лише святковий, а й місіонерський характер. Адже перед тим, як почати колядувати, владика Симеон звертається до присутніх у храмі із проповіддю про Народження у світ Сина Божого, про значення цієї події для кожної людини, а також про духовне святкування Різдва і пов’язані з ним народні традиції. Потім священики на чолі з владикою виконують колядки. Спів підхоплюють усі люди, і концерт поступово перетворюється на загальне святкування і спільну духовну радість.
За традицією, колядникам за колядки дають «коляду», яку вже третій рік поспіль владика Симеон повністю віддає на благодійні заходи, які проводяться у єпархії.
Різдвяна пожертва від парафіян стане першим внеском у єпархіальний соціальний фонд, з якого будуть фінансуватися соціальні і благодійні проекти. А таких проектів буде багато, особливо у цей рік, який у Вінницькій єпархії, за благословенням митрополита Симеона, проголошений роком соціального служіння.