Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.01.2012. ЛЬВІВ. У єпархії відбулась архієрейська ялинка

9 січня, у Палаці культури залізничників відбулось свято Архієрейської Ялинки. Цей урочистий захід, який став улюбленим і очікуваним для малюків, вже традиційно організовує відділ благодійності і соціального служіння Львівської єпархії. Також традиційно у підготовці святкового концерту найбільш активну участь брали вихованці недільних шкіл Свято-Троїцької та Свято-Георгіївської парафій.
На святі були присутні архієпископ Августин, голова відділу благодійності і соціального служіння єпархії протоієрей Богдан Білас, настоятель Свято-Троїцької парафії протоієрей Володимир Шарабура.
Перед початком концерту діти мали змогу взяти участь у різноманітних конкурсах: виготовлення різдвяної листівки, складання зображення храму з мозаїки (пазли), вікторини, загадки, змагання у збиванні кеглів, які проходили у фойє Палацу. Під яскраво прикрашеною ялинкою відбувся конкурс співу і декламації.
За участь в конкурсах діти отримували жетони-посмішки, які потім обмінювали на сувеніри. Жваві ігри та атракціони припали до душі малечі.
Концерт розпочався зі співу тропаря Різдву Христовому.
Першим виступив хореографічний колектив «Гармонія», під керівництвом Ніки Акімової, який вже другий рік поспіль тішить глядачів своєю майстерністю.
Потім учні недільної школи і дитячий хор Свято-Троїцької парафії показали різдвяну казку. На завершення пролунали святкові колядки у виконанні молодіжного хору Свято-Георгіївської парафії.
Архієпископ Августин привітав учасників і гостей концерту з Різдвом Христовим, подякував організаторам заходу. У своєму пастирському слові Владика наголосив на необхідності не лише виховання у дітей чемності, ввічливості, акуратності, старанності, обов’язковості, але й щирого відвертого ставлення до батьків, священиків і вчителів.
Радісні посмішки малюків на спільному фото будуть довго нагадувати про свято.
Отримавши гостинці, задоволені діти вирушили по домівках.
Диякон Максим Тиртишний