Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

05.01.2012. КИЇВ. Відбулось зібрання духовенства лікарняного благочиння столиці

4 січня, у приміщенні храму на честь святителя Михаїла, першого митрополита Руського відбулось зібрання священиків лікарняного благочиння Києва.
Зібрання очолив лікарняний благочинний міста, настоятель Свято-Михайлівського храму, протоієрей Роман Барановський. Зібрання було розпочато молитвою «Царю Небесний».
Звертаючись до священиків лікарняних храмів протоієрей Роман Барановський підвів підсумки пастирської роботи за минулий рік. Наголосив на важливості соціальної роботи настоятелів у опікуваних парафіях та лікарнях. Говорячи про соціальну роботу отець Роман Барановський наголосив на важливості в тяжкий економічний час для держави опікуватися безхатченками, людьми престарілого віку, інвалідами, не залишати на призволяще долю засуджених та дітей сиріт. Лікарняний благочинний звернув увагу священиків на роботу недільних шкіл, як важливої місії духовної просвіти та виховання зростаючого покоління християн. З приводу організації роботи парафіяльних недільних шкіл до присутніх звернувся замісник благочинного міста по роботі недільних шкіл, — диякон Олександр Піскун. Він розказав настоятелям лікарняних храмів, як правильно оформити роботу недільних шкіл, та надав методичні пояснення стосовно проведення просвітницьких акцій.
Як приклад активності пастирської діяльності керуючий лікарняним благочинням зазначив ієрея Олександра Середюка, настоятеля храму на честь святителя Миколая, що знаходиться безпосередньо біля інституту серцево-судинної хірургії М.М.Амосова.
Також, отець Роман на зібранні згадав про почилого у минулому році клірика благочиння, настоятеля храму преподобного Романа Солодкопівця,відомого православного публіциста, ієрея Димитрія Помазанського. Загальною думкою було прийнято рішення про матеріальну опіку вдови і дітей спочилого.
Перед присутніми з повідомленням звернувся один з благодійників, прихожанин Свято-Михайлівського храму — Сергій Кармін. Він розказав про здійснюваний на даний час проект оформлення сайту лікарняного благочиння xram.in.ua. Остаточна робота по завершенню технічного оформленя якого очікується на період свята Пасхи. Пан Сергій попросив священиків благочиння найближчим часом висловити свої пропозиції та побажання стосовно тематичного оформлення сайту.
Наприкінці зібрання отець Роман Барановський повідомив священиків благочиння про чудотворну ікону «Кровоточивий Спас», яка по духовному завіту монахині Ангелини тепер перебуває у жіночому монастирі Афонської ікони Божої Матері Овруцької єпархії, неподалік селища Чоповичі. На завершення зібрання лікарняний благочинний побажав священнослужителям в радості Христовій зустріти майбутні свята Різдва та Богоявлення.