Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2011. КИЇВ. У День ліквідатора аварії на ЧАЕС вікарій Київської Митрополії взяв участь у церемонії вшанування жертв Чорнобильської трагедії

14 грудня на території Дарницького Свято-Михайлівського храмового комплексу відбулася церемонія покладання квітів до пам’ятного знака «Воїнам Чорнобиля» та Меморіального кургану «Героям Чорнобиля» з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.
За благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви у заході взяли участь вікарій Київської Митрополії єпископ Васильківський Пантелеімон, настоятель Свято-Михайлівського храмового комплексу протоієрей Богдан Штим, а також духовенство Північно-східного церковного округу столиці.
У меморіальному заході також взяли участь Прем’єр-міністр України Микола Азаров, члени Уряду, представники Адміністрації Президента України, Київської міської та обласної держадміністрації, чорнобильських громадських організацій, ліквідатори аварії.
Після покладання квітів, почесні гості попрямували до храму на честь Входу Господнього до Єрусалиму, який ще називають «Чорнобильським», де поставили заупокійні свічки. Отець Богдан розповів про роботу та опіку сімей загиблих, яка проводиться парафією.
Аварія на четвертому блоці ЧАЕС сталася 26 квітня 1986 року. А 15 грудня 2000 року, о 13 годин 17 хвилин, за наказом Президента України ЧАЕС припинила генерацію електроенергії. Відзначення Дня ліквідатора 14 грудня було офіційно введено Президентом України у 2006 році.