Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.12.2011. КИЇВ. Представник Української Православної Церкви взяв участь у засіданні Громадської ради з питань співпраці з Церквами і релігійними організаціями при Міністерстві освіти і науки

14 грудня в конференц-залі Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України під головуванням Народного депутата України В.С. Марущенка відбулось засідання Громадської ради з питань співпраці з Церквами і релігійними організаціями при Міністерстві.
За благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира Українську Православну Церкву представляв заступник Уповноваженого УПЦ з питань вищої освіти і науки, заступник голови Синодального молодіжного відділу УПЦ архімандрит Гавриїл (Кризина).
За сприянням Громадської ради у поточному році, зокрема, при Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України було створено Робочу групу з вивчення питання визнання дипломів і наукових ступенів випускниками вищих духовних навчальних закладів України а також засновано Благодійний фонд “Християнська освіта”.
До порядку денного засідання Громадської ради було включено наступні питання:
1. Підведення підсумків діяльності Громадської ради у 2011 р. (доповідь: В.С. Марущенко).
2. Щодо забезпечення викладання предметів духовно-морального спрямування (інформація: Р.І. Євтушенко, К.М. Левківський, В.С. Марущенко).
3. Розгляд проекту плану діяльності Громадської ради на 2012 р.
4. Різне.