Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

30.11.2011. КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ Р-Н. Православна громада села Бобриця занепокоєна діями представників УПЦ КП

В інтернеті з’явилась інформація про те, що «початок будівництва нового храму УПЦ КП став радістю для парафіян», однак ніякої громади, крім громади на честь Покрови Пресвятої Богородиці УПЦ, у селі не існує.
28 листопада на офіційному сайті УПЦ КП була розміщена інформація про освячення хреста та початок будівництва нового храму в с. Бобриця Києво-Святошинського благочиння. Однак, повідомлення викликало обурення у віруючих села, адже воно містить неправдиві відомості.
Зокрема, в інформації зазначено, що «початок будівництва нового храму став для парафіян прекрасним святом».
За словами протоієрея Ростислава Корчака, настоятеля єдиного храму в селі Бобриця, акція, котра подана як волевиявлення громади села, насправді є особистою ініціативою однієї людини — приватного підприємця Чернишенка А. М., і проходила на його власній ділянці, а відтак не могла бути волевиявленням громади.
Адже в с. Бобриця з 1997 року існує лише одна громада і один храм канонічної Української Православної Церкви — Свято-Покровський. Інших релігійних громад у селі не було і немає.
До того ж відповідна земельна ділянка, на котрій представники «Київського патріархату» «освятили» хрест, знаходиться в межах садового товариства «Сузір’я», в чистому полі, на відстані біля 6 кілометрів від с. Бобриця і територіально не належить до меж села.
Село нараховує 600-літню історію, за весь цей період (до кінця 90-х рр.) тут не було ні храму, ні громади.
В 2003 році за благословенням Предстоятеля Української Православної Церкви, було збудовано храм, який сам Блаженніший Митрополит Володимир і освятив.
Хоча громада Свято-Покровської церкви молода, але міцна. Як розповів настоятель, про перспективи говорить хоча б те, що за кожною Літургією причащаються 30 дітей, діє недільна школа, на кваліфікаційному рівні викладається предмет «Християнська етика», усі події з життя парафії освітлюються в газеті «Православна Київщина». Тобто громада живе повноцінним духовним життям. А тому парафіяни, які дізналися про інформацію, що з’явилася в інтернеті, обурилися, оскільки розцінили це як загрозу виникнення конфлікту. Адже цілком вірогідно, що незабаром УПЦ КП пришле свого представника, який розгортатиме свою діяльність і порушить міжконфесійним мир.
«Саме тому я, як священик, маю захищати інтереси парафіян, — зауважив отець Ростислав, — і вважаю подану на офіційному сайті «Київського патріархату» інформацію спробою роздмухування міжконфесійного протистояння, а також реєстрацією паралельної релігійної громади, що порушить міжконфесійний мир у с. Бобриця».