Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.11.2011. ПОЛТАВА. Полтавці вшанували пам’ять жертв Голодомору

В суботу, 26 листопада Україна вшановує пам’ять мільйонів українців, які померли під час Голодомору 1932-33 рр. 78-мі роковини трагічних подій відзначають по всій державі: у всіх регіонах пройдуть скорбні заходи біля пам’ятних знаків та місць захоронення.
Сотні полтавців приїхали вшанувати пам’ять померлих до Мгарського Спасо-Преображенського монастиря, де знаходиться Курган Скорботи. У заході взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко, керівництво Лубенської райдержадміністрації та районної ради, керівники та працівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники громадських організацій, студенти, школярі.
Під час мітингу-реквієму присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. Поклали квіти, вінки та композиції з житніх та пшеничних колосків до пам’ятника жертвам Голодомору.
Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко зауважив, що трагічні сторінки історії нашої країни прийдешні покоління мають знати і пам’ятати. Пам’ятати, аби бути гідними синами своєї рідної землі та ніколи не допустити такої трагедії, що насправді є трагедією планетарного масштабу.
У Спасо-Преображенському соборі Мгарського монастиря відбулася панахида за загиблими, яку звершив з благословення Високопреосвященнішого архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа секретар Полтавської єпархії протоієрей Михаїл Волощук. В пам’ять за жертвами Голодомору запалали сотні свічок.
Офіційний сайт Полтавської обласної державної адміністрації