Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.11.2011. ЧЕРІГІВ. Архієпископ Амвросій побував візитом в тюремній православній общині

Архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверській Амвросій побував з архіпастирським візитом в тюремній православній общині Української Православної
Церкви при МВК-91. Владика заклав камінь в фундамент та освятив місце під будівництво церкви Св. Миколая в установі. Його Високопреосвященству співслужили благочинний Менського округу прот. Василій Дендак, Архімандрит Варфоломій намісник Домницького монастиря, ієромонах Орест, настоятель тюремної церкви іерей Олександр Тарасенко.
На службі були присутні начальник Департаменту з виконання покарань в Чернігівській області Кочубей Іван Іванович, начальник Мвк-91-Римар Юрій Васильович, селищний голова Кравцов Валерій Михайлович, голова районної ради, начальник міліції, прокурор району.
Владика звернувся с пастирським словом до всіх присутніх, благословив засуджених іконками святителя Феодосія, а за труди понесені на розвиток тюремної православної общини, та участь у будівництві церкви нагородив Архірейскими грамотами заст.начальника установи Шевченка Станіслава Валентиновича та прихожанина Бурмакова Дмитрія Олександровича.
Настоятель тюремної церкви о.Олександр:«Більше 10 років існує наша православна тюремна община, кожної неділі на великі церковні свята я буваю в тюремній церкві, сповідую та причащаю православних прихожан, за цей час ми мали змогу молитися перед Чудотворним образом(Всецарица), побували в зоні по благословенню Владики Амвросія ковчег з мощами Серафима Саровського, Ікона з часточками молей Св.Філарета (Чернігівського), Св. Луки Кримського. Ми зібрали невелику православну бібліотеку , свій телевізор, я привожу з Лаври нові православні фільми. Допомогу надають і так би мовити наші «випускники», колишні засуджені підримують зі мною зв’язок та цікавляться життям нашої общини і не просто цікавляться, а часто привозять чи присилають ладан, свічки, нову духовну літературу. До речі наш владик Амвросій не вперше приїхав до нас, це його другий візит і єпархія надає підтримку тюремній общині. Тому і назріла необхідність будівництва невеликої церкви, бо зараз ми знаходимось в клубі установи на другому поверху стоїть часовня в честь св. Миколая, за ініціативи засуджених при підтримці керівництва установи , керівництва департаменту в Чернігівській області і закладено фундамент під нову церкву. Владика приїхав до нас заклав наріжний камінь та капсулу, освятив місце будівництва, подякував засудженим прихожан що трудились на закладці фундамента і благословив усіх присутніх.»