Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2011. ЧЕРНІГІВ. Архієпископ Амвросій освятив місце для будівництва церкви у виправній колонії

17 листопада, архієпископ Чернігівський і Новгород-Сіверській Амвросій побував з архіпастирським візитом в тюремній православній общині . Владика заклав камінь в фундамент та освятив місце під будівництво церкви Св.ятого Миколая в установі. Владиці співслужили благочинний Менського округу протоієрей Василій Дендак, архімандрит Варфоломій намісник Домницького монастиря, ієромонах Орест, настоятель тюремної церкви іерей Олександр Тарасенко.
На службі були присутні начальник Департаменту з виконання покарань в Чернігівській області Кочубей Іван Іванович, начальник Мвк-91-Римар Юрій Васильович, селищний голова Кравцов Валерій Михайлович, голова районної ради, начальник міліції, прокурор району.
Владика звернувся с пастирським словом до всіх присутніх, благословив засуджених іконками святителя Феодосія, а за труди понесені на розвиток тюремної православної общини, та участь у будівництві церкви нагородив Архірейскими грамотами заст.начальника установи Шевченка Станіслава Валентиновича та прихожанина Бурмакова Дмитрія Олександровича.