Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2011. ЖИТОМИР. Клірики єпархії взяли участь у святкування Міжнародного дня студентів у ЖНАЕУ

17 листопада, в рамках святкування Міжнародного дня студента, за благословенням єпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима, а також на запрошення ректора університету, кандидата економічних наук, професора, заслуженого економіста України Микитюка Валерія Мар’яновича, кліриками єпархії було відслужено подячний молебень у каплиці мучениці Тетяни, яка розміщена на території агроуніверситету.
Богослужіння очолив секретар єпархії архімандрит Олексій (Овсянников) у співслужінні духівника єпархії архімандрита Гавриїла (Вардаєва), а також кліриків Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Житомира протоієрея Григорія Рогальского і протодиякона Володимира Ярошевича.
Молитовним співом подячний молебень супроводжував архиєрейський хор.
Не зважаючи на осінню прохолодну погоду, піднести щирі молитви до Милосердного Бога і Його святої угодниці — мучениці Тетяни, прийшло близько сотні студентів, а також педагогічний склад і ректорат агроуніверситету.
Далі за планом у приміщенні вишу відбувся урочистий акт і святковий концерт – показ самодіяльності студентів.
У свою чергу, під час урочистої частини, слово було надано секретарю єпархії. Отець — архімандрит сердечно поздоровив ректора, професорсько-викладацький склад та всіх студентів з професійним святом, а також зачитав Вітальну Адресу керуючого Житомирською єпархією — Преосвященнійшого єпископа Никодима.
На закінчення відбулось нагородження переможців щорічного конкурсу творчих робіт « Осінній букет», приуроченого святкуванню 1127 – ї річниці від Дня заснування міста Житомира та нагородження переможців фестивалю – конкурсу серед студентів перших курсів університету.
Найкращим вихованцям академії були вручені подячні грамоти та солодкі подарунки.