Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

21.11.2011. ЛЬВІВ. Ансамбль традицій давнього співу «Канонъ» взяв участь в пам’ятному вечорі С.Крушельницької

16 листопада, у головному залі музею ім. С.Крушельницької відбувся вечір пам’яті великої співачки. Мистецька еліта Львова відзначала 59-ту річницю з дня смерті української оперної зірки.
Ансамбль традицій давнього співу «Канонъ» також долучився до цієї урочистої події. Програма концерту включала в себе духовні піснеспіви, поезію та романси українських і зарубіжних композиторів у виконанні регента колективу Анни Данканич.
Учасники колективу «Канон» відкрили цей вечір пам’яті виконанням духовних творів, до яких належали піснеспіви візантійської, сербської, грецької та давньоруської традицій. У камерній атмосфері вечора ці твори сприймалися по-особливому. У залі були присутніми поважні гості – завічувач кафедри сольного співу ЛНМА ім.М.Лисенка Ігор Кушплер, кандидат мистецтвознавства і викладач вокальної кафедри ЛНМА Мирослава Жишкович, керівник студентського хору ЛНМА Христина Флейчук та багато інших. Виступ колективу викликав у них позитивні і схвальні відгуки.
Учасники ансамблю щиро дякують організаторам концерту за запрошення і теплий прийом. Сподіваємося на подальшу творчу співпрацю!
Анна Данканич