Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.11.2011. РУМУНІЯ. Намісник Ставропігійного монастиря Паїсія Величковського у м. Севастополі відвідав Нямецький монастир

За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, священноархімандрита чоловічого монастиря святого преподобного Паїсія Величковського в м. Севастополі, намісник монастиря архімандрит Гавриїл (Анісімов) відвідав Нямецький монастир (Румунія) в день пам’яті преподобного старця Паїсія.
13 — 14 листопада отець Гавриїл відвідав місця, пов’язані з подвигами преподобного Паїсія Величковського на Румунської землі: монастир Сикул і Драгоміра.
15 листопада архімандрит Гавриїл звершив Божественну літургію у Нямецькому монастирі.
За відправою було прочитано Євангеліє слов’янської мовою. Слід відзначити, що дане богослужбове Євангеліє було надруковано в 1763 році в монастирі Драгоміра з благословення преподобного Паїсія Величковського, про що є запис зроблений власноруч старцем Паїсієм на титульному аркуші.
Після закінчення богослужіння, від імені Блаженнішого Митрополита Володимира, архімандрит Гавриїл передав у дар Нямецькій обителі ікону з часткою мощей преподобної Єлени Флорівської, а від насельників настоятелю Нямецького монастиря — хрест з прикрасами.
В свою чергу, намісник обителі архімандрит Венедикт (Сауціуць) передав низький уклін Предстоятелю Української Православної Церкви з побажаннями якнайшвидшого одужання, зазначивши що, він і братія Нямецької обителі молиться за нього.