Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.11.2011. ЛЬВІВ. Єпархію відвідала група паломників з Польщі

13 листопада, єпархію відвідала група паломників з Польщі.Парафіяни церкви Успення Пресвятої Богородиці у м. Кракові на чолі з настоятелем, протоієреєм Ярославом Антосюком, завітали вклонитися львівським православним святиням по дорозі з Почаєва.
Священик Сергій Резніков розповів гостям про історію Свято-Георгіївского храму, 110-ту річницю якої львів’яни відзначили в жовтні цього року і яка тимчасово виконує функції кафедрального собору Львівської єпархії УПЦ.
Після екскурсії по храму паломників прийняв керуючий єпархією архієпископ Львівський і Галицький Августин. Він розповів гостям про життя Львівської єпархії, про братерські стосунки з Польською Автокефальною Православною Церквою, показав пам’ятки, які привіз із подорожей. Найбільше зацікавлення викликав у гостей великий цвях з Лівану часів земного життя Господа нашого Іісуса Христа, а також ікона Божої Матері, виконана на дошці згорілого православного храму в Польщі. Польський іконописець зібрав вцілілі дошки і написав на них ікони. Кошти, які були отримані від продажу цих ікон пішли на відбудову церкви. Владика благословив паломників і подарував усім іконки.
На прохання архієпископа Лодзинського і Познаньського Симона архієпископ Августин через протоієрея Ярослава передав в дар Свято-Успенському храму частку мощей святої великомучениці Варвари, яка була відділена від частини ребра святої, що була передана 20 лютого 1945 року Високопреосвященнішим митрополитом Київським і Галицьким Іоанном у благословення Свято-Георгіївському храму у м. Львові. У своєму зверненні владика Симон наголосив: «В нашій діаспорі Центральної Польщі, де всі народи зійшлися-з’їхалися від сходу, заходу і моря – слава Богу, що пам’ятають про Церкву Божу – це буде велика радість!»
Після вечері задоволені прочани вирушили додому, у Краків.