Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.11.2011. ВІННИЦЯ. До єпархії прибула Почаївська ікона ікона Божої Матері

11 листопада, до села Рахни-Лісові Шаргородського району, у супроводі монахів Свято-Успенської Почаївської Лаври, прибула Почаївська чудотворна ікона Пресвятої Богородиці.
Візит до подільського села цієї великої святині, яку шанують в усьому світі, став можливим завдяки старанням його мешканців, котрим небайдужа батьківська віра і доля Православ’я у Рахнах. Справа в тім, що нещодавно колишній настоятель місцевого храму пішов у розкол і намагався потягнути за собою усю парафію. Однак люди, котрі раніше підтримували свого батюшку в усьому, не побажали проміняти на нього свою віру і Самого Христа. Тому й доклали мешканці Рахнів усіх зусиль, щоби до їхнього села прибула Почаївська ікона Божої Матері. Люди щиро сподіваються, що Пресвята Богородиця, врозумить, примирить і поверне до Церкви тих, хто по невіданню чи по нерозумінню проміняв Церкву Христову на «церкву батюшкину».
При в’їзді в Рахні-Лісові ікону Божої Матері зустрів митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. Разом з владикою святиню зустрічали близько вісімдесяти священиків та більше трьохсот мирян. Навіть дві години очікування на холодному повітрі не порушили святкового настрою зустрічі Пресвятої Богородиці.
Прес-служба Вінницької єпархії