Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.11.2011. УЖГОРОД. В Оноківцях освячено новий православний храм

6 листопада, архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив престол та новозбудований храм на честь Архістратига Божого Михаїла, що в селі Оноківці Ужгородського району.
Архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодор співслужило численне духовенство Ужгородського благочиння єпархії.
Під час малого входу настоятель храму, протоієрей Іван Кемінь був нагороджений орденом Української Православної Церкви, а голова інформаційного відділу Мукачівської Правосланої єпархії ієрей Олександр Монич – возведений в сан протоієрея. Після співу Херувимської пісні владика Феодор звершив ієрейську хіротонію над випускником Одеської духовної семінарії.
На Літургії архіпастирі з духовенством посилено молилися за скоріше видужання Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.
В кінці архієрейської Літургії було звершено хресний хід довкола храму, по завершенню якого Високопреосвященніший архієпископ Феодор виголосив зворушливу проповідь про значення та важливе місце храму у житті православного християнина. Владика підкреслив, що «Храм – це дім Божий в якому кожна людина знаходить відповідь і втіху на всі свої проблеми і незгоди».
Також владика висловив подяку настоятелю протоієрею Івану, вірникам, які в великій кількості зібрались на торжество. В кінці вітального слова архіпастир на всіх призвав Боже благословіння.