Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.11.2011. КИЇВ. У Києво-Печерській Лаврі відправлено першу Літургію румунською мовою

13 листопада за благословенням Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського всієї України в Свято-Стефанівському приділі Успенського Собору Києво-Печерської Лаври була звершена перша Божественна літургія румунською мовою для членів румунської та молдавської громад міста Києва.
На богослужінні молилися Надзвичайний і повноважний Посол Румунії в Україні пан Корнел Іонеску, Консул Посольства Республіки Молдова в Україні пан Миколай Мийня, співробітники посольств Румунії та Молдавії представники румунської та молдавської діаспори в м. Києві, румуномовні віруючі. Також на богослужінні були присутні паломники із Румунії на чолі із намісником монастиря Грую Лупулуй архімандритом Макарієм (Романом). За богослужінням співав хор насельників цього монастиря.
Очолив Літургію співробітник Відділу зовнішніх зерковних зв’язків УПЦ священик Димитрій Попеску, якому співслужив архімандрит Макарій.
Після богослужіння отець Димирій звернувся до присутніх зі словами настанови. Також він подякував всім присутнім за підтримку цього доброго починання та передав у дар румунським паломникам ікону Преподобних Києво-Печерських.
За благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира та на прохання румунської та молдавської громад міста Києва щонеділі, а також по великих та двонадесятих святах о 9:00 в Стефанівському приділі Успенського Собору Києво-Печерської Лаври буде звершуватися Божественна літургія румунською мовою. Богослужіння звершуватиме співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священик Димитрій Попеску.