Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

09.11.2011. МУКАЧЕВЕ. Освячено новий православний храм

6 листопада в день пам’яті ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор освятив престол та новозбудований храм на честь Архістратига Божого Михаїла, що в селі Оноківці Ужгородського району.
Свого владику зустрічали куратори з хлібом, сіллю, а також маленькі діточки із великою кількістю вірян, що в цей день зібралися для спільної молитви в храмі.
Архієпископу Мукачівському і Ужгородському Феодор співслужило численне духовенство Ужгородського благочиння Мукачівської єпархії.
Чудовий, сонячний, не по-осінньому теплий воскресний день став справжнім святом села Оноківці. Багаточисельна православна паства, яка зібралась на свято, стала свідками історичної події в запаленні ще однієї лампадки віри, надії та любові. Новозбудований храм не міг вмістити великої кільності прихожан та паломників.
На Літургії архіпастирі з духовенством посилено молилися за скоріше видужання Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України.
Протоієрей Олександр Монич